Verslaafd aan medicijnen

Verslaafd aan medicijnen

Iedereen weet dat je verslaafd kunt zijn aan roken, drinken, drugs gebruiken en zelfs aan gamen. Dat je ook verslaafd kunt zijn aan medicijnen, weten echter minder mensen. Toch gebruiken een half miljoen mensen dagelijks slaap- of kalmeringsmiddelen. Mensen gebruiken deze medicijnen om het leven vol te houden, om minder stress en problemen te voelen.

imagesDe ingrediënten van slaap- en kalmeringsmiddelen zijn erg verslavend. Daarom staat in de bijsluiter dat je het medicijn niet langer dan twee tot zes weken mag gebruiken. Sommige mensen houden zich daar echter niet aan. Dat is onverstandig, want voor je het weet, ben je verslaafd.

Beroemdheden

Veel beroemdheden gebruiken middelen om rustiger te worden en minder stress te ervaren. Veel van hen zijn dan ook verslaafd aan medicijnen. Zo leed Robbie Williams drie jaar lang aan een medicijnverslaving. Ook Michael Jackson was medicijnverslaafd. Tijdens opnames van een spotje zou hij ernstige brandwonden hebben opgelopen. Daarom slikte hij pijnstillers, wat uiteindelijk leidde tot een medicijnverslaving.

Afbouwen

Als je verslaafd bent aan medicijnen, kun je niet in een keer stoppen. Je moet het gebruik van medicijnen langzaam afbouwen, zodat je minder ontwenningsverschijnselen hebt. Je kunt daarbij hulp krijgen van een kliniek, huisarts of psycholoog.

Het beste is natuurlijk om niet verslaafd te raken. Houd je daarom altijd aan de bijsluiter en slik niet langer dan nodig pijnstillers, slaap- of kalmeringsmiddelen.